Training Leiderschap & Vakmanschap

Training Leiderschap & Vakmanschap

Dit programma richt zich op jouw professionele ontwikkeling als stakeholdermanager (omgevingsmanager). Wil je een echte stap in je persoonlijke leiderschap zetten, zodat je effectiever bent als stakeholdermanager in een complexe omgeving, dan is dit programma iets voor jou. De opleiding is gestart in 2014 onder de vlag van Twynstra Gudde. Na 7 succesvolle groepen gaat de opleiding nu verder onder Raakt! Met veel plezier zetten wij de opleiding voort en werken we aan de verdere ontwikkeling van het programma. Dit doen wij in samenwerking met de gastdocenten in het programma; Joost Voerman, Johanneke de Lint, Aalt Aalten, Robin van Soolingen en Arnold Roos. En met dank aan de mooie reflecties die wij van oud-deelnemers hebben ontvangen. Hun ervaringen lees je hieronder. Wanneer je enthousiast geworden bent, of je hebt nog vragen over de opleiding neem dan contact met ons op. Wij maken graag kennis!

Het programma en context

Je bent een aantal jaren aan de slag in een project, programma of binnen de organisatie om partijen aan elkaar te verbinden en belangen samen te brengen. Dit kan in allerlei sectoren: ruimtelijke ontwikkeling, zorg, energie etc. Daarin weet je resultaten te bereiken. Je hebt je de basis van stakeholdermanagement eigen gemaakt en weet dit strategisch in te zetten. Maar je merkt als het complexer en spannend wordt, dat het meer van jou als persoon vraagt. Je beseft dat het meer impact in je rol vraagt om een volgende stap te maken. Om door te groeien naar grotere en meer complexe opgaven wil je investeren in vakmanschap. Door enerzijds je kennis te vergroten en anderzijds handreikingen te krijgen om dit zelf toe te passen in de opgave waar jij voor staat. Je volgt het programma samen met een groep deelnemers met ruime ervaring als stakeholdermanager of een soortgelijke rol. Zo bouw je ook een netwerk van collega’s op die met hetzelfde vak bezig zijn als jij.

Het programma richt zich op jouw vakmanschap als stakeholdermanager. Het bestaat uit een intakegesprek en drie modules van twee dagen. De modules zijn opgebouwd langs de thema’s: Verbinding maken, Regie voeren en Resultaten boeken. Tijdens elke module levert een inspirerende spreker vanuit de theorie of praktijk een bijdrage. Daarnaast is veel ruimte om eigen casuïstiek in te brengen. Vanuit het vak van samenwerken biedt het Spectrum van Coalitievorming inzicht in samenwerken en coalitievorming in den breedte. Vanuit daar wordt het verbinden van belangen en de methodiek van Strategisch Omgevingsmanagement benut voor de analyse en aanpak voor de praktijk. Als je het programma hebt afgerond heb je meer of opnieuw houvast aan de theorie en het instrumentarium. Je weet hoe je overkomt als stakeholdermanager en welk effect dat heeft. Je kent je reflexen in moeilijk situaties en je hebt je handelingsrepertoire vergroot. Je hebt inzichten opgedaan hoe jij complexe situaties kan beïnvloeden om tot resultaten te komen. Kortom, je hebt een stap gezet in je vakmanschap én leiderschap als stakeholdermanager.

Groepen succesvol afgerond
Deelnemers gingen u voor
Vanuit diverse organisaties

Wat klanten hebben ervaren?

De training is een mooie mix tussen inhoudelijke kennis op het gebied van omgevingsmanagement en persoonlijke ontwikkeling op het gebied van leiderschap. "Wie ben ik en hoe reageer ik op situaties?”. Het ging vooral om zelf ervaren, waardoor de kennis bij mij beter bleef hangen. Het biedt een breed pallet aan tools en methodieken die je kunt gebruiken. Een waardevolle training met kundige begeleiding.
Merel Rinkel
Omgevingsmanager
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mila Kunis
Manager
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mike Sendler
Support